Ingrediente pentru blat:

1 linguriță cacao
6 linguri zahăr
6 linguri miez de nucă
2 gălbenușuri
5 albușuri
sare
10 linguri lapte
1 plic praf de copt
7 linguri făină
Ingrediente crema de cappuccino:

3 plicuri de cappuccino
150 g zahăr
sare
600 ml lapte
25 g făină
4 gălbenușuri
40 g amidon
250 g unt
Ingrediente pentru cremă:

3 lingurițe de ness
200 g unt
3 linguri lapte
250 g frișcă
4 gălbenușuri
Alte ingrediente:
80 g zahăr pudră
100 ml cafea
150 g compot
Mod de preparare:

1. Pentru început, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm foarte bine.

2. Treptat, adăugăm gălbenușurile, făina și praful de copt. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm pudra e cacao și miezul de nucă. Amestecăm bine până la omogenizare.

3. La final, adăugăm laptele călduț. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 4 foi egale.

4. Pentru cremă, dizolvăm cafeaua în apă caldă. Procedăm la fel și cu ness-ul. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, laptele, cafeaua, amestecăm bine și punem compoziția obținută la încălzit pe baie de aburi. După ce am obținut o cremă densă și omogenă, luăm vasul de pe foc și la final, adăugăm untul.

5. Pentru crema de cappuccino, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm sara, zahărul, făina, amidonul stins și amestecăm bine. Adăugăm laptele fiert, pudra de cappuccino și punem compoziția obținută la încălzit, pe foc mic. Amestecăm energic până obținem o cremă densă și omogenă. La final, luăm vasul de pe foc și adăugăm untul.

6. Pentru a forma prăjitura, însiropăm prima foaie de blat și o tapetăm cu jumătate din crema de cappuccino, pe deasurpra adăugăm 2-a foaie de blat, însiropată, și o tapetăm cu un strat de cremă de cafea. Procedăm la fel, alternând cremele. La final, decorăm prăjitura cu frișcă.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!