Armura de fibră musculară se așterne lasciv și reprezentativ peste corpolența galeșă a legumelor. Uniunea ce rezultă nu aduce nimic altceva decât satisfacție totală pentru omulețul ce sălășluiește în gâtlejul frustrat de pofte ce nu se mai termină.

Ingrediente pentru 4 porții:

600 gr carne de pui
200 gr ceapă
3 căței de usturoi
200 gr ardei gras
300 gr roșii
30 gr pastă de tomate
50 gr făină
30 ml ulei
50 ml vin alb
1/2 legătură de pătrunjel
2 foi de dafin
20 gr de sare
2 gr boia
2 gr piper

  1. Puiul se trece prin flacără, se spală, se porționează și se condimentează cu sare. Ceapa se toatcă mărunt. Ardeii se curăță și se taie fâșii subțiri. Roșiile se opăresc, se decojesc și se taie felii. Usturoiul și pătrunjelul se taie mărunt.
  2. Bucățile de pui se înăbușă în ulei cu puțină apă, iar când sunt pe jumătate gata, se scot separat. În uleiul rămas se înăbușă ceapa, ardeiul gras, roșiile și boiaua de ardei.
  3. După ce legumele s-au înmuiat, se adună făina dizolvată în 50 ml apă rece, pasta de tomate, usturoiul, foile de dafin, piper și sare, apoi se completează cu apă fiartă și se fierb împreună circa 10 minute.
  4. Se adaugă carnea și se mai fierbe încă 20 de minute. Spre final, se adaugă vinul și jumătate din pătrunjel. Se servește fierbinte, cu pătrunjel pe deasupra.

Timpul de preparare: 15 min
Timpul gătirii: 45 min
Valoarea nutritivă pentru o porție: cca 335 calorii

Pentru ca sosul să nu scadă și tocănița să devină mai gustoasă, după ce s-au adăugat bucățile de carne în tocăniță, este indicat să se continue tratamentul termic în cuptor.