În Shanghai trăiesc peste 20 de milioane de chinezi. Pentru a se remarca în una dintre cele mai populate cetăți ale lumii, puiul se face bucăți, se îmbracă în manta de ou și se dichiselte cu arome de usturoi, muștar și pătrunjel. Apoi cucerește cetatea, îi fură numele și îl poartă prin toată lumea.

Ingrediente pentru 4 porții:

600 gr piept de pui
2 ouă
100 gr făină
2 căței de usturoi
200 ml ulei
50 gr muștar
1 legătură de pătrunjel
20 gr sare
2 gr piper

  1. Pieptul de pui se spală, se șterge, apoi se taie în fâșii lungi, cu grosimea de circa 1 cm. Usturoiul și pătrunjelul se toacă mărunt.
  2. Într-un castron se pun ouăle, usturoiul, sarea, piperul, muștarul, 50 gr făină, verdeață și se amestecă foarte bine până se formează o pastă omogenă.
  3. Fâșiile din piept de pui se condimentează cu sare și piper, se îmbracă în făină, după care se trec prin compoziția de ou, având grijă ca aceasta să fie îmbrăcată complet.
  4. Uleiul se pune la încins într-o tigaie, iar în aceasta se prăjesc pe rând fâșiile de pui, până se rumenesc ușor pe toate părțile.

Timp de preparare: 10 min
Timp de gătit: 10 min
Valoarea nutritivă pentru o porție: cca 380 calorii

Este recomandat ca bucățile de pui shanghai să fie scoase din ulei pe 2-3 șervețele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei.