Ce zice românul când în față îi apare o ispită fragedă și rumenă, cu șuvițe galbene ca lămâia, parfumată cu cimbru și arome proaspete din grădină? Tace chitit și se înfruptă din plăcerile carnale oferite de puicuța seducătoare, pusă pe tavă chiar de nevastă…

Ingrediente pentru 4 porții:

1 pui
500 g cartofi
100 ml ulei
2 legături de ceapă verde
2 lămâi
20 gr sare
5 gr boia
1 gr cimbru
2 gr piper

Puiul se curăță, se spală, apoi se șterge cu un șervețel curat. Cartofii se curăță de coajă, ceapa se spală și se taie pe diagonală, iar lămâile se spală și se taie fiecare în opt felii.

Puiul se așează într-o tavă mare, rezistentă la foc. Condimentele se amestecă împreună cu uleiul de măsline, iar cu această compoziție se unge carnea

Cartofii se taie în sferturi, apoi se așează de jur împrejurul puiului. Se încinge cuptorul la 180 grade C, după care ta se introduce în cuptor și se coace timp de circa 1 oră.

Ceapa și lămâile se adaug peste puiul din tavă cu circa 20 de minute înainte de a scoate preparatul din cuptor. Cartofii se întorc, se condimentează cu sare și piper, iar la final se presară totul cu boia.

Timp de preparare: 10 min
Timp de gătit: 60 min
Valori nutritive pentru o porție: cca 660 calorii

Pentru aceste preparat se recomandă folosirea cartofilor roșii, întrucât aceștia rămân mai tari și după coacere, fără a se sfărâma când se porționează.